Αγαπημένα 0

Εσείς ξέρετε ποια είναι η γενέθλια πέτρα σας;

heading_title

Ιανουάριος - Γρανάτης

Η γενέθλια πέτρα του μήνα Ιανουαρίου αποτελεί ο πανέμορφος γρανάτης. Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη "grantum," η οποία σημαίνει "ρόδι," και αποδίδεται στην ομοιότητα των κρυστάλλων του με τους σπόρους του καρπού. Ο γρανάτης αναδεικνύει ενεργητικότητα, θάρρος και αισιοδοξία, ενώ διαθέτει ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες.

Φεβρουάριος - Αμέθυστος

Γεννηθήκατε τον Φεβρουάριο και επιλέγετε το μωβ ως το αγαπημένο σας χρώμα; Αυτό δεν είναι τυχαίο! Η γενέθλια πέτρα του μήνα αυτού είναι ο πανέμορφος αμέθυστος, ο οποίος προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς και διώχνει τα αρνητικά συναισθήματα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Βαλεντίνος, που τιμάται αυτόν τον μήνα, φορούσε πάντα ένα δαχτυλίδι με αμέθυστο.

Μάρτιος - Ακουαμαρίνα

Η γενέθλια πέτρα του Μαρτίου, η ακουαμαρίνα, προσφέρει μια νότα καλοκαιριού. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη "θαλασσινό νερό," λόγω των γαλάζιων αποχρώσεών της. Είναι ένας από τους διακεκριμένους πολύτιμους λίθους και συνδέεται με ευεργετικές ιδιότητες, παρέχοντας ηρεμία, πνευματική διαύγεια, και απομακρύνοντας τις φοβίες.

Απρίλιος - Διαμάντι

Η γενέθλια πέτρα του Απριλίου είναι το διαμάντι, ο "βασιλιάς" των πολύτιμων λίθων. Συμβολίζει την αιωνιότητα, την υγεία, και το θάρρος, προσφέροντας αυτοπεποίθηση και πνευματική ισορροπία.

Μάιος - Σμαράγδι

Η πέτρα γενεθλίων του Μαΐου είναι το σμαράγδι, ένας από τους πιο πολύτιμους λίθους, καθώς και τον δεύτερο πιο δαπανηρό μετά το διαμάντι. Το σμαράγδι διακρίνεται για τον εντυπωσιακό πράσινο του χρώμα, και χρησιμοποιείται ως μέτρο σύγκρισης για άλλους πράσινους λίθους. Συμβολίζει αγάπη, καλοσύνη, και σοφία, ενώ θεωρείται σύμβολο ευμάρειας και επιτυχίας στον επαγγελματικό τομέα. Είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς διάσημους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της Mariah Carey, που φορά ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με εντυπωσιακό σμαράγδι 17 καρατίων, το οποίο κοστίζει 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ιούνιος - Μαργαριτάρι

Ο Ιούνιος φέρνει το μαργαριτάρι, γνωστό για την ομορφιά και την ευγένεια του. Αποτελεί σύμβολο αγάπης και διαχρονικού στυλ. Η Coco Chanel το ανέδειξε στη μόδα, φορώντας σειρές μαργαριταριών ακόμα και σε casual εμφανίσεις. Όπως δήλωσε ο Christian Dior, "Με ένα μαύρο πουλόβερ και δέκα σειρές μαργαριτάρια, ξεσήκωσε τη μόδα."

Ιούλιος - Ρουμπίνι

Τον Ιούλιο, η πέτρα γενεθλίων είναι το ρουμπίνι με τον ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα του. Αποδίδει ενέργεια, θάρρος, και δύναμη, απομακρύνοντας τη θλίψη και την αρνητική ενέργεια. Θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και φέρνει επωφελείς επιδράσεις στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Ένα διάσημο κόσμημα με ρουμπίνια και διαμάντια, σχεδιασμένο από τον Cartier για την Elisabeth Taylor, αποτελεί μια από τις πιο διάσημες δημιουργίες στην ιστορία της κοσμηματοποιίας.

Αύγουστος - Περίδοτο

Ο Αύγουστος φέρνει τον φωτεινό περίδοτο, πέτρα που φέρνει τύχη στους Λέοντες και τις Παρθένους. Το υπέροχο ανοιχτοπράσινο χρώμα του συνδυάζεται με θετική ενέργεια και γαλήνη, φτιάχνοντας μια ταιριαστή επιλογή για τον μήνα των διακοπών.

Σεπτέμβριος - Ζαφείρι

Τον Σεπτέμβριο, το ζαφείρι, γνωστό ως "πέτρα της σοφίας," φέρνει ηρεμία και προστασία. Είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και είναι η πέτρα που φορούσε η πριγκίπισσα Diana στο δαχτυλίδι αρραβώνων της, το οποίο αργότερα μεταδόθηκε στην Kate Middleton.

Οκτώβριος - Τουρμαλίνη

Για τον Οκτώβριο, η πέτρα γενεθλίων είναι η τουρμαλίνη, πολυτιμότατο υλικό στην κοσμηματοποιία. Έρχεται σε ποικίλες αποχρώσεις και σχηματίζει μοναδικούς συνδυασμούς. Προσφέρει αγάπη, γαλήνη, και μακροζωία.

Νοέμβριος - Κιτρίνης

Για τον Νοέμβριο, το κιτρίνης, γνωστό και ως τοπάζι, φέρνει θετική ενέργεια, ζεστασιά, και καλή τύχη στους γεννηθέντες αυτόν τον μήνα.

Δεκέμβριος - Μπλέ Τοπάζι

Τον Δεκέμβριο, το μπλε τοπάζι είναι η πέτρα γενεθλίων που φέρνει αισιοδοξία και ακεραιότητα στους γεννηθέντες τον μήνα αυτό. Είναι γνωστό για την ομορφιά του και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Σχετικά Αναρτήσεις

Διαμάντι: Ο καλύτερος φίλος της γυναίκας

Διαμάντι: Ο καλύτερος φίλος της γυναίκας

People are constantly changing things about themselves--- from their hair styles to their clothes, to even the way they physically look. There are some things, like the color of your eyes however, that aren’t as easy to change. Here, one reality tv star has opened up about having had her eyes surgically altered to look gray instead of her natural brown.

Πως βρίσκω το νούμερο του δαχτυλιδιού μου

Πως βρίσκω το νούμερο του δαχτυλιδιού μου

The UK’s youngest lottery winner has recently revealed she is searching for a boyfriend, and is willing to pay for the right man. Jane Park won the lottery when she was just 17, but now at 23, is looking for someone to settle down.